TinyTinyHouse II en III

TinyTinyhouse II en III zijn als vrijstaand ontwikkeld, nadat bleek dat het schakelbare type I problematisch was ivm geluidwering tussen de woningen. De woning TinyTinyhouse II heeft een BVO bg van 58,23 m2 en een GVO van 40,06 m2 verblijfsruimte is 22,06 m2 ( 55%). Deze woning is geschikt voor 1, maar ook 2-persoons huishoudens, daarbij ook denkend aan ouder-kind situatie of stel met baby/kleuter.
TinyTinyhouse III is een goedkopere variant met als variatie een zolder met nokhoogte van ca 1,91m voor het 1 tot 2-persoonshuishouden, maar ook voor opvang Dak- en Thuislozen en proefwoning voor ex-GGZ cliënten.
Al deze woningen hebben worden prefab (semi-) permanent gebouwd, zijn verplaatsbaar met zijwanden/ zolder en dak uit kruislaaghout, waarmee we 7 tot 9 ton CO2 kunnen compenseren.
De indeling komt ook meer overeen met de basisgedachte van een Tinyhouse.
Denken aan duurzaamheid betekent dat een woning naast een prima isolerende schil van Rc> 6,3 m2K/W een functionele meerwaarde moet hebben, waardoor men bij de minste geringste verandering niet uit de voegen barst. Maar ook dat men vrienden kan laten logeren of dat kinderen bij gescheiden ouders niet altijd op de bank hoeven te slapen.
Functionaliteit is een ondergewaardeerd aspect van duurzaamheid. Daarom heeft Type II is er boven de douche/wc, keuken en slaapkamer een zolderruimte van 11,07 m2 ( boven 1,5m) die een stahoogte van minimaal 1,8 tot 2,5 meter heeft op minimaal 70% van het oppervlak. Te gebruiken als werkplek, extra slaapruimte en/of bergruimte. Bereikbaar via een 1m2-meter trap. Op deze onbenoemde ruimte, bevind zich in een kast ook de noodzakelijke apparatuur voor verwarming en warm water en kan de wasmachine geplaatst worden. De woning wordt in 2 delen aangevoerd met een lengte van 10,7 m en transport breedte van 3,5 m, nl een basisdeel en de nok. Door deze constructie zijn er varianten op de kap mogelijk, zonder dat we de basisstructuur van het huis aantasten. Daarnaast is nu een kleinere variant TInyTinyhouse III met dezelfde BG, alleen de zolder is bergzolder geworden, bereikbaar door een ladder met een nokhoogte van 1,91m. We bouwen de woning in samenwerking met DRZM Haarlem 023 -8200390 Prijslijst en documentatie op aanvraag (dolha88@wxs.nl)